mandag, august 31, 2009

Velkommen høst

Så er det blitt efterår & tid for masse levende lys..
Jeg kunne ikke motstå det litt rustikke utseende på disse lyktene da jeg så dem for første gang, og syns de passer utrolig godt til bjelkene som jeg har i leiligheten. Lyktene er kjøpt hos KIRK (selvfølgelig...kniis) og kostet bare 59 kr :-) Me like:-)
Ha en fantastisk flott mandagskveld alle sammen:-)

søndag, august 30, 2009

Elsk dit hjem..

Så er helgen over og jeg skal nå nyte søndagskvelden med god kopp te og en meget spennede bok. For endelig har boka fra feng shui- eksperten Ranvita la Cour kommet. I Norge kjenner dere henne kanskje fra hennes side i KK,men i Danmark har hun vært kjent lenge og blant annet vært med i boligprogrammer m.m Jeg var utrolig spent på boka hennes og jeg må bare si - jeg ble ikke skuffet.Boken er fylt med herlige collager og bilder ,med masse tips til en anderledes boligindretning:-)
Jeg har tidligere lest og sett noe av hennes arbejde og selv prøvd å følge noen av hendes tips og faktisk har jeg merket forskjellen på energien i leiligheten.
Om man tror eller ei på Feng Shui så vil jeg anbefale boka.Nydelig omslag,nydelige bilder,masse inspirasjon og mange gode tips til en bedre boliginredning.
Boka er på 249 sider og koster rundt 250 kr.
Ranvita har egen blog også og den kan du lese her
Ha en fin søndagsaften alle sammen:-) Klem til dere alle:-)

søndag, august 23, 2009

Skjønne Tilda..

Høsten er snart her og da blir det igjen tid til masse forskjellig hobbysysler...Å denne høsten kommer det mange nye ting fra Tone Finnanger som lager Tilda tingene.
Denne høsten/efteråret er nyhetene delt opp i 3 forskjellige emner :
  • Autumn Berry
  • Frosted Forrest
  • Sweet Country Christmas

Det kommer også ett nytt inspirasjonshefte "Tildas juleidéer", som er på hele 40 sider,med helt nye ideer og mønstre.

Nye røde bokser i nydelig mønster...
Utklippsark,klistemerker,bånd og masse forskjellige dekorationsting. Akk,det vil bli vanskelig å velge:-)
Tilda figurer er ett kjennemerke for Tone Finnanger og nye figurer dukker opp..
Herlig!!

Jeg gleder meg definitivt til å ta en del av Tildas Verden:-) Gjør du?
New tings from Tilda and Tone Finnanger :-)
Look for more inspiration here

lørdag, august 22, 2009

Katarinas ønsker...

Ser flere har skrevet hva de har for planer for denne høsten og derfor vil jeg også dele mine ønsker for høsten'09 med dere:


  • Sette av minimum 1 kveld i uken til det jeg elsker allermest - hobbysysler..


  • I løpet av høsten ønsker jeg å lære meg å male..


  • Jeg vil sette pris på mine kreative evner og ikke være så kritisk til meg selv..


  • I løpet av høsten vil jeg gjerne lese flere bøker på senga..


  • Jeg vil bli flinkere til å besvare mails og kommentarer og ikke minst å skrive en kommentar,når jeg er ute på inspirasjonsrunde..


  • Jeg vil lære meg å elske min kropp og bruke den store viten jeg har om kost & livvstil på meg selv.


  • Jeg vil sette av hver fredagskveld til vaskning og ikke bare en hvilken som helst dag..


  • Bruke min Notisbok oftere og ha den med meg overalt,da mitt hode er fylt med ideer som vil ned på papiret.. :-)


  • Skrive matplan for en uke og handle inn max 2 ganger i uka..

Så var mine mål skrevet og så får vi se hva det blir til :-):-) Skriv en sånn liste du også..Jeg brukte noen dager på den.Tror virkelig det er verdt :-)
Må vise dere disse nydelige koppene jeg kjøpte som "suvernir" fra turen vår i Tisvildeleje.. Keramikk kopper lavet av en lokal keramiker der i fra. Koppene har litt rått utseende og en farge som jeg bare elsker!!
Har prøvd å lave litt der ute i gangen min i dag.. Hengt opp de flotte bildene som prinsessa har lavet til meg.Har også byttet ut ikea lyktene med noen flette lykter,men det får dere se en annen gang:-)

torsdag, august 13, 2009

En vakker historie..

Etter å ha vært i Tisvildeleje,ble ikke begeistringen mindre for sommerhus. Tisvildeleje er jo en badeby,med mange sommerhus og det var bare så skjønt å se alle menneskene som hygget sig i deres smukke eiendomme .
På min leterunde på nett,har jeg denne gangen funnet fram til ett hus som ligger på en av de beste steder i Tisvildeleje og koster 5,3 mill.dkk. Nå er det jo ikke ett vanlig hus det er snakk om heller,men ett hus med masse historie:

En lokal matador, som ejede hele området ved Helenekilde, udvalgte den bedste plet og byggede huset til sig selv og sin familie i 1916.
Bygherren var den kendte hr. Grüner, som oprindelig havde opført Helenekilde og foræret den store ejendom til sin kone i bryllupsgave. Hun fandt dog efter nogle år stedet for besværligt at holde hvorefter hendes mand byggede Store Grünerhus til hende istedet. Og dette hus kom hun til at elske for dets charme og vidunderlige atmosfære.
(Teksten er tatt fra salgsopstilllingen)

"Helenekilde" er jo det som nå er Badehotellet i Tisvildeleje.

Huset er full av sjarmerende kroker og dette er en liten krok i oppholdsrommet.

Sa noen ett glass med iskald,hjemmelavet saft?
Kjøkkenet.. Enkelt ,men utrolig lekkert å innbydende..

Her ser jeg for meg prinsessa springe..Glad og fornøyd,etter å ha plukket noen vakre blomster, som hun skal sette på værelse til sin mor... :-)

Alle bildene er lånt i fra Home.dk
Efter en tur på stranden er det bare å legge seg nedpå,lese en god bok eller kanskje ta en liten lur?
Det er utrolig hvor flotte noen bilder på salgsoppstillingen kan være. En nytelse for den som er innom.Jeg fikk i allefall sommerhusstemningen i meg..Fikk du?
Kl er 06.36 nå,så jeg må nok si - God Morgen, alle sammen:-) Ja,jeg har vært oppe i 1 1/2 time nå,for jeg kunne bare ikke sove mer,og ja - man skal jo heller ikke sove vekk sommernatten :-) Det er så deilig å sitte med verandadøren oppe.Høre at byen er ved å våkne ,med en stor kopp hjemmelavet Latte...Mmmm..deilig :-)
Ha en fin dag alle sammen :-)

søndag, august 09, 2009

Gamle & nye ting..

Jeg har alltid vært svak for den blå farve, og når jeg kom over den franske kaffeskålen i en bruktbutikk,måtte bare ha den med meg hjem.De siste dagene har jeg gjort flere gode kupp blant annet også det fatet som henger, som jeg kjøpte i Tisvildeleje og betalte kun 25 kr for det :-) Bakpå står det Københavns Fajancefabrikk. Iflg opplysninger på internettet er stemplet fra 1920-1923 :-) Sånt liker jeg :-)
På foråret plantet vi to kartoffler i en stor krukke på verandaen og dette ble avlingen:-) Vi er kjempe fornøyd og kan si at de smakte fabelaktig godt...Mums :-)
Ha en fin uke alle sammen:-)

fredag, august 07, 2009

Helenekilde Badehotel

Så er jeg tilbake igjen etter en lang og herlig ferie i Norge og de siste dagene her i Danmark. Tidligere i denne uka besøkte vi Helenekilde Badehotell.
Utsikten fra vår uteplass som hørte til værelse :-)

Helenekilde Badehotell ligger i en stille sidevej i Tisvildeleje i Nord-Sjælland og er ett historisk badehotell fra 1904. Det har i det seneste år blitt renovert og resultatet er super lekkert og totalt gjennomført.
Dette er noe av uteområdet til hotellet.Her kan man nyte sin frokost,middag eller bare en kopp kakao. Hotellet har også en stor hage med mange liggestoler og det er bare å legge seg å nyte utsikten. Her er du garanterer jeg at du finder roen....


Helenekilde Badehotell ligger i en lille badeby som heter for Tisvildeleje. Fra gammelt av var det ett fiskeleje,men ble allerede i sluttningen av 1800 tallet ,ett kjent badested.
Nå i badesesongen er det noen få butikker her,men mange gode spisesteder og det er lett å komme her opp. Først tar man toget fra København til Hillerød,så lokaltoget til Tisvildeleje. Det hele koster 130 kr t/r (hvis man kjøper 2 soners klippekort og klipper 5 ganger) og tar ca 1 1/2 time.

Tisvildeleje er også kjent for sine badehus.Disse har en flott historie,å den kan du lese om i boka "Ved Vandet - Sommerhuse ved sø og hav" av Gitte Stærbo

K.Trzaska. Get yours at bighugelabs.com