søndag, november 29, 2009

♥ Adventskrea ♥



I går hadde jeg en super herlig aften der jeg så Love Actually,drakk champis fra en lille flaske (med sugerør) & masse forskjellige ark ved min side.

Jeg laget først ett litt utradisjonelt julebilde med den berømte og meget populære fluesoppen.Til bildet ble det brukt papir som jeg fikk med Bo Bedre's julebok'09, litt av metrokartet fra Paris og noen stjerner i forskjellige størrelser.

I går tok fantasien litt over og det andre jeg fikk lyst til å lage var denne pynten. Det skal forestille ett fulebur med en lille fugl inni..Det hele er lavet dobbelt, så pynten er likedan fra alle sider. Til dette fugleburet har jeg brukt Bo Bedres papir, vingene er laget av palietter som har vært på en cardigan, og noen stjerner. Pynten kan henge sånn som nå eller på juletreet når det kommer inn i huset.
Ha en koselig Adventssøndag :-)

Klem fra Katarina

lørdag, november 28, 2009

Creme de la Creme a la Edgar's Sommerhus




Disse bildene har jeg ikke sett før,så de må jeg dele med dere.
 Dette er bilder fra Helle Høgsbro Krag's sommerhus som jeg fant på en italiensk side ( flere bilder kan du se her ). Jeg digger Crème de la Crème à la Edgar og det har jeg sagt mange ganger før,men jeg bliver ved, for de lager noen utrolig seje ting, og det er bare så koselig å besøke denne butikken. Helle som eier butikken er utrolig flink til å designe og ikke minst så får hun de utroligste farger til å bli skjønne.
Ha en koselig lørdag alle sammen & hygg dere..

Klem fra Katarina

fredag, november 27, 2009

Juleklipp anno 2008


Da jeg satt å så igjennom noen gamle bilder på pcen fant jeg disse bildene av juleklippene jeg lavet til forrige jul. Jeg husker jeg ble så inspirert av en artikkel i Alt for Damerne der de kjente skulle fortelle om deres elskede julepynt, og den ene av dem fortalte om juleklipp. Jeg hadde aldrig prøvd det så avansert før,men etterhvert lyktes det og de smukkeste juleklipp ble til.Jeg mener jeg brukte silkepapir til formålet..eller var det bakebapir?Hm...Det husker jeg jammen ikke,men alle juleklippene var lavet på frihånd,uten noe mønster. Tror jeg skal prøve meg på det i år også,men tro om jeg får det til igjen ? Hihi,øvelse gjør mester lærte jeg i forrige år, og en klipp for mye er bedre enn en for lite ble mottoet til slutt,så jeg må vel prøve..:-)
Vil du se mer av juleklippene mine så ta en titt innom her ,klikk på bildene for å se dem større og får å se detaljene på hver enkelt julelipp..
Ha en kjempe koselig helg alle sammen:-)

Klem fra Katarina

torsdag, november 26, 2009

Rød eller natur?


Jeg leter etter inspirasjon til juledekorasjon og jeg elsker stilen som By Nord viser her. Jeg har så ett dilemma - skal det være rød tradisjonell jul eller jul a la natur? Hva syns dere?
 Disse bildene er i fra Bo Bedres artikkel nr 12 i 2008,bladet som jeg har og som jeg elsker å se igjennom,gang på gang :-)
Hvis dere er intressert kan dere se & lese artikkelen her og hvis du vil se mer av By Nord kan du se her
Oppdatering:Tusen takk for alle de fine & søte kommentarene om lykten (og om bildett) i den andre posten. Jeg er vist ikke så med i hva som populært jeg..det var jo prinsessa som ville ha den..kniis..og nå er jeg helt enig med henne,for vi har blitt så glad i den.Lykten er kjøpt hos Plint her i København og vi kjøpte også to andre nydelige lysholdere,men de skal vi vente  med å ta fram til søndag.Hvis du vil vite mer om butikken Plint,så besøk Katarina's Copenhagen:-)
Kos dere så masse alle sammen :-)

Klem fra Katarina

onsdag, november 25, 2009

Kosekveld..


Åh,så har jeg det deiligt..Her sitter jeg med føttene høyt oppe og skal snart nyte en Trioka og noen blader jeg har fått tilsendt av min super gode venninde fra Tromsø. Jeg har hatt lange kvelder på arbejde de siste dagene, så det har ikke blitt noe tid til kosing her hjemme,men det skal jeg i aften... Lesing av gode blader,god kopp the & en sjokolade - det er velfortjent det!! :-)
Forresten hva syns dere om min nye huslykte? Prinsessa valgte den da vi var ut å så på julepynt. Vi skulle egentlig gjemme den til 1.desember,men da vi skulle "prøve" den kom det så smukt lys ut av den, at den fikk stå.Å nå skinner den hver aften her hjemme hos oss.
Ha en god aften:-)

Klem fra Katarina


lørdag, november 21, 2009

Love you Darling…

018
Har helt glemt å vise dere dette bildet som jeg laget for en stund tilbake. Dere husker kanskje at dere fikk en liten smakebit av bildet
tidligere,men da var det ikke ferdig.
Men nå har det  altså ligget her ferdig en stund og klar for fremvisning..(ting tar tid..kniis..)017 Bildet heter “Love you Darling og da jeg laget det var jeg så inspirert av min venninnes kjærlighet til sin kommende mann…

Klem fra Katarina
(Ha en koselig kveld forresten )

fredag, november 20, 2009

Måtte bare eie..

002-2   
Her om dagen besøkte jeg bogutsalget hos Vangsgaards Antikvariat som har en midlertidig butikk på Rådhusplassen og der fant jeg denne flotte boka - "Nu'det jul igjen" til 39 kr!
Denne boka er fylt med masse flotte bilder ,mange ideer til julepynt og flotte stilleben.
003-1
Den tar for seg flere måter å dekorere på , så enten du er til litt eller meget pynt,så finner du masse inspirasjon i den.
005
Boka er en sikkelig hyggebok som nok kommer til å bli favoritt hos riktig mange av dere, kan jeg tenke meg. Å dere skal vite at det var riktig vanskelig å velge hvilke bilder som skulle med i dette innlegget, da det er så utrolig meget vakkert å velge i mellom.
006
Ai,jeg er helt overveldet over hva man kan få kjøpt for 39 kr! Jeg ser forresten at den koster 51 kr hos Capris.no og 49 kr på Adlibris,å det er jo heller ikke så meget for en bok med 143 sider,fylt med deilig juleinspirasjon...ME LIKE i allefall..:-)

Ha en deilig weekend alle sammen
Klæm fra Katarina

torsdag, november 19, 2009

Sofakos & Stearinlys



Jeg er ved å forny stua litt, og har bestemt meg for å sy noen nye puter til sofaen.Jeg hskal derfor bytte ut DAY Home putene mine, med noen puter som jeg selv skal sy i lekre farger.Til den første som det er en stjerne på, har jeg brukt noen av de fine Libertystoffene jeg tidligere har kjøpt  hos The Fabric Company.

Stearinlys betyr jo hygge, og hygge er deilig..
Vi bruker å ha stearinlys på kjøkkenbordet om morgenen, stearinlys på middagsbordet og stearinlys til kveldskosen i sofaen.Her snakker vi om hvordan dagen har vært, og hva vi har gjort.Jeg har sett litt på utvalget jeg har av forskjellige lysholdere, og tror jammen jeg trenger til noen nye snart..
Men dere..Hvordan fjerner man ett halvt glass med stearin fra lysholdere?

onsdag, november 18, 2009

Jeg er vild med Ruth M


Ja,du leste riktig. Jeg er helt vild med Ruth M - en ny porcelænsserie fra den Danske designeren Anne Black.

Da vi var innom Illums Bolighus på søndag, var vi innom å så på den nye juleutstillingen deres. Ai,denne gangen hadde de bare gjort det så utrolig flott og temaet var natur. Gavepapiret var super lekkert med bilde av granbar og jeg syns faktisk de burde satt det i produksjon,så man kunne ha fått kjøpt det.

Så tilbake til Ruth M.. En tøff kollektion av mange forskjellige deler til en overkommelig pris.. Mener prisen lå i fra 60-700 kr.
Hvis dere også er vild med Dansk Keramikk design vil jeg anbefale disse sidene: Danish Ceramics
og Stilleben  Legg merke til de super søde koppene Din-Min fra Darkling..sånn vil jeg gjerne ha.

Koselig...♥

Ha en fin kveld alle sammen..

Klæm fra Katarina

søndag, november 15, 2009

Bare være hjemme...



Siden jeg er alene med prinsessa og jobber 37 t,også på lørdagene,er det jo ikke mye fritid jeg har i lag med den lille jenta mi.Så  i dag var det deilig å være sammens med henne,og hun mente at vi bare skulle være her hjemme og kose oss.

En liten tur til bakeren ble det da, for å kjøpe ett par grovbrød og
en lekker kage.. Blåbærkage fra Lagkagehuset.
Med en kopp deilig latte,prinsessa som selskap og bare ro i huset ,var dette
en helt himmelsk søndag.

Jeg fikk også litt tid til å se igjennom den nye katalogen til Illums Bolighus. Å ja,som vanlig er den fylt opp med lekker design til en pris, som jeg kan bare drømme om å betale,men lekkert er det og ønskelisten lang.

Nyt søndagskvelden venner:-)

Klem fra Katarina

lørdag, november 14, 2009

RUM


Fra første nummer av RUM Interiør & Design kom ut,har jeg vært vild med det og jeg har abonnert siden da. Bladet er spekket med Vintage Factory design ,div boliginteriør og design som du ikke finner i andre blader.



 foto: Bilder fra div.RUM blader

Så RUM Interiør & Design er absolutt ett blad du bør se igjennom..Mine ligger framme og de kommer til å bli tatt vare på i lang tid,for jeg får alltid ny inspirasjon når jeg ser igjennom dem.


Nei,nå må vi ordne oss,for I kveld skal vi først til middag hos noen venner og derefter er det hjem å kose seg med en kopp The, kjøpt i en lille thebutikk i Paris, og RUM da...Åsså kanskje sy litt...Haha,jeg vet ikke hvordan jeg skal rekke alt det her men tiden får vise..
Ha en deilig aften alle sammen..Å tusen takk for at du tar deg tid til å besøke akkurat MIN blogg:-)

Klem fra Katarina

fredag, november 13, 2009

En allmiderlig fredag..


Alle barn elsker vel å leke butikk og min drøm den har bare blitt ved. Jeg vet nøyaktig hva som skulle ha blitt solgt i butikken min og hvor den skal ligge - Men jeg er jo straks ferdig som Optiker! Optiker som er ett yrke som jeg absolutt ikke er så glad i,men likevel har jeg blitt nødt til å fullføre og tilogmed har jeg blitt veldig god til det jeg gjør...!
Så nå  fortsetter jeg bare om å drømme om en butikk jeg,for drømmer kan jo
kanskje en dag bli til virkelighet..eller hva? :-)

Åsså denne boka da :Denne Shop Image Graphics in Paris boka har jeg virkelig kost meg med i dag. Å den skulle virkelig mange butikkseiere ha sett i og lest. For det viktige nå i denne krisetiden, at man gjøre noe som de andre ikke gjør,tenke på helheten,skille seg ut.. Ja,man kan ikke bare leve av å ha kule produkter man må jo også ha ett gjennomført konsept.

Shops Image Graphics in Paris er fra PIE Books og er en bok med 97 butikker som viser hvordan de enkelte butikkers inredning er.
Alt fra poser til logoer,interiør og den er oppdelt i forskjellige emnner.Herlig å se i ,for de som elsker å se at ting er gjennomført og ikke minst for den som ønsker inspirasjon.
 

De københavnske butikker er virkelig rammet av krisetiden og jeg ser daglig at butikker lukker,så alle dere nordmenn -Kom hit ned å shop til jul,slik at vi kan stadigvekk være kjent for de kule butikkene. :-)

Jeg er redd for butikkene i byen min jeg,for uten kule butikker,er det jo heller ikke en kul by...men det skal dog mye til da..for København er uansett i mitt hjerte med eller uten kule butikker og det vil det nok forbli.

Ha en super god weekend alle sammen. Her skal vi på Kino å kose oss :-)

Klem fra Katarina

tirsdag, november 10, 2009

Bom..bom..bommelom...


Mine damer & herrer...I dag får dere se en premiere som jeg har gledet meg til å vise dere lenge.
Nemmelig min Blogg Med Mine Tips Fra København - Katarina's Copenhagen. Jeg har fått inntrykk av at det var litt uoverskuelig med å ha tipsene liggende her så jeg samlet dem alle på ny bloggen.

 
Jeg har laget en knapp som ligger på siden min,så hvis du vil så må du gjerne ta den med videre.

I have made a new blog with things I recommend to see,do and make in Copenhagen. You find the blog here

mandag, november 09, 2009

Koselig arbeid

Penalhus 
Her om dagen fikk jeg en mail fra en begeistret dame. Hun hadde nemmelig sett det penalhuset som jeg hadde
laget til meg selv, og spurte om jeg kunne lave noe lignende
Penalhus2
Så de siste par kveldene har jeg sittet å sydd Penalhuset som er foret og med mange detaljer.
Når jeg syr disse så lar jeg virkelig alle farger møde hverandre og jeg nyter synet av hva som blir til.
Penalhus3
Penalhuset måler ca 20x13 cm og man kan ha hva som helst i det.. Alt fra tusjer,sminke penger,ja hva man har lyst til.
Som dere ser har jeg gått litt "amok" med symaskinen ved å sy forskjellig dekosøm,men det syns jeg gir
penalhuset det lille ekstra og ikke minst så blir den ikke så fin i det.
Hva syns dere forresten om det?

Klem fra Katarina

tirsdag, november 03, 2009

Plass til kreativitet…

craft-room-craftproj0306-de
vintage-wall-shelf-craftproj0306-de
craftroom-make-0307-de
tiered-wire-basket-craftproj0306-de
Disse herlige bildene har jeg hatt liggenede en liten stund på min Computer og de inspirerete meg til å lave ett hobbyrom igjen.Det er bare
så irriterende å hele tiden pakke opp og pakke ting ned, når man holder på å laver noe,så jeg drømmer bare om ett kreativt rom som er fylt med kreativt rot og vakre ting.
Jeg har så mange ideer i hodet på forskjellige ting jeg har lyst til å lage,men jeg må
ha plass,så i mellomtiden kommer alle ideene i mine en feel good bok
Ha en super flott aften alle sammen:-)

Klæm fra Katarina
(Jeg tror bildene er i fra Country Living,men husker dessverre ikke helt hvor jeg fant dem)

søndag, november 01, 2009

Engler & broderi…

Da jeg var lille lærte min bestemor meg å brodere. Å ja,jeg gadd ikke å brodere små hjerter jeg, men det skulle være sånt “riktig” bilde med en pige og en hest.. Jeg fikk det nesten til ,av en alder på ca 10 år,men så skal det også sies at mitt første broderi ble aldri helt ferdig heller..kniis:-)   Kjølstad 002 Det dere ser her er mitt andre broderi. Ett enkelt ett,som jeg fant i en broderibok og som jeg forelsket meg hodestups i da jeg var i Paris..
Kjølstad 004 Meningen var at den skulle komme i en rå sølv ramme,med bred paspatour,men nå tror jeg kanskje den ender på noe sydd noe.. Stoffet dere ser i bakgrunnen har jeg kjøpt på Netto.

Ha en super fin søndag alle sammen og tusen takk for de søde kommentarene ang språket. Dere er bare helt fantastiske mennesker :-)
Klem fra Katarina
K.Trzaska. Get yours at bighugelabs.com