mandag, januar 28, 2008

Copenhagen by Katarina

I løpet av de 2 årene jeg har bodd her nede i København har jeg fått mange mailer og spørsmål om jeg ikke har noen steder å anbefale dere som skal på ferie her nede - endten vennindetur eller bare helt allminderlig weekendtur.. Å ja, gjett om jeg har. Burde vel bruke en del tid på dette innlegget, men bare nå i kveld fikk jeg 2 forspørsler, så dette blir litt sånn impulsivt skrevet. Jeg leser riktig mange magasiner også de norske. Å hver gang det er en reiseartikkel fra København blir jeg bare så skuffet. De journalistene som reiser og laver de her artikklene må jo være redd for å gå i en side gate eller å ta en liten busstur, vekk fra strøget..Nei, ikke vet jeg, men det eneste jeg håper på med dette innlegget er at noen av dere får noen gode tips. Kanskje har dere allerede vært der, men tipsene kommer fra mitt hjerte. Dessverre har jeg ikke mulighet til å nevne alle steder og ting som jeg gjerne vil anbefale,for det ville ha tatt flere bloggsider, men dere får her, noen gode tips fra meg:-)


Foto: Hotel Gudsmeden

Mitt favoritt hotell nr 1 er og blir Hotell Guldsmeden. Jeg vet at jeg har anbefalte før, men det er bare all pengene verdt. Den store deilige og økologiske morgenmad buffen , super hyggelig betjening, super herlig atmosfære og noen fantastiske rom. Hotell Guldsmeden har 3 hoteller her i København. Den nyeste og den største er er AXEL, men jeg personlig foretrekker Bertrams.

Skal jeg ha valgt noen andre hoteller, så må det bli Hotell Skt.Petri. Det er moderne, hipt og de fleste kjendiser ligger her. Dessuten har de laget egen cder med skjønn lounge musikk, som jeg selvfølgelig har anskaffet meg.
Foto: The Royal Cafe
The Royal Cafe (Royal Copenhagen )
Jeg trodde aldri noensinne at denne cafen skulle bli min favoritt,men det er den altså. For en stilig cafe & for en service. Bare det å sitter der inne å se på de alle flotte dekorasjonene og detaljene som er der er en opplevelse. Dessuten har de en utsøkt kaffe og spesielt er deres cafe latte med nydelig sjokolade på toppen fortreffelig..
Hvis man gjerne vil ta helt av, kan man bestille kaffe med ekte gullflaker og kake som blir servert på Flora Danica servise for 150 kr. Dette service er nok verdens dyreste servise, så det må absolutt være det ultimative luksus.
Jeg vil nok ikke anbefale denne cafen på sommeren da det vrimler av turister, men nå og en god stund framover er det enda "plass".

Interiør butikker (nevner ikke alle, da det er riktig mange :-) )
Notre Dame (ligger ved Vår Frues kirke)
Kirk (ligger i parallel gaten til strøget)
Atelier Septembre (Gothers gade)
Willsgaard Interiør..tror de heter det (Gothers gade)
To Interiør butikker med fransklandstil (store strandstræde v/nyhavn)
Restauranter/Cafeer:
Bøf & Ost (gråbrødretorv)
Peder Okse (gråbrødretorv)
Cafe Quote (Kongens Nytorv)
Andre gode plasser:
Østerbro - Bus 1A,15 fra kongens nytorv eller 14 fra nørreport til stoppestedet triangelen)

Peter Beier Sjokolade (nordre frihavnsgade)
Nydelig sjokolade og en liten cafekrok der man kan få sjokolade i alle varianter og smaker. Perfekt besøk med barn J Bare spør min lille prinsesse J

Pour Qui (nordre frihavnsgade)
Herlig tøjbutikk, med masse lekre prinsesse ting. Forholdsvis dyrt,men absolutt verdt et besøk

Emmelines & Moi (tror jeg den heter , ligger i nordre frihavnsgade, rett ovenfor Pour Qui)
Herlig liten butikk med mange nydelige tøjmerker. Anbefales absolutt.

Portobello (Nordre frihavnsgade)
Lekker interiør butikk,med svenske skap og masse fra Day og mange andre lekre merker. Blanding av billig og dyrt.


Ravnsborggade på Nørrebro er en gate for de som elsker antikviteter og gamle ting. Her ligger det også en butikk som spesialiserer seg på å ta inn ekte franske antikviteter, men den er også dessverre dyr.
Foto: Vite Ranunkler

Hellerup (ta buss nr 14 eller 1a mot charlottenlund eller mot hellerup station)
Hellerup utenfor København har flere flotte interiørbutikker blant annet Stol & Stage , og Sortsøe Interieur.Dette stedet er som en liten landsby. Der finner du alt, men der er det også litt dyrt, da det er ett "fint" strøk, men uansett så anbefaler jeg det stedet på det sterkeste, spesielt i turist sesongen, når strøget er overfylt. På Hellerup er det deilige cafeer,spennende klesbutikker og en flott stemning.
Foto: Vita Ranunkler

Velkommen til "mitt" København :-)
Som sagt kunne jeg ha anbefalt mange andre steder, men det ville tatt for lang tid. Er det noe spesifikt dere vil høre om eller noe dere lurer på er det bare å ta kontakt så hjelper jeg dere gjerne.

Gode internettadresser:
Krak.dk
Aok.dk

5 kommentarer:

 1. You are so sweet!!! Thank you for writing everything down. That is so perfect , because this summer my family and I we will drive to København. Mange tak Katarina that helps me to find some goody places!!....greetings from Sønderborg...*Marie*

  SvarSlett
 2. hei vennen:) SUKK!! GJETT OM jeg kan forestille meg københavn by spring!!! ÅÅÅÅÅÅ:) Begynner å glede meg allerede nå selv om jeg ikke har noe fastlagt..., kjempegøy med sånne fine råd og tips-me like:) Her titter faktisk solen frem idag, deilig og uventet:) Jobber med et bilde i turkis i disse dager, deilig med farger.....
  Ønsker deg en nydelig dag kjære venn, full av gode øyeblikk...

  Stor klem

  SvarSlett
 3. Jeg synes altid det er sjovt at læse indlæg om det sted man selv bor (eller næsten bor!). Der er også inspiration at hente for mig...
  Jeg synes det er super at reklamere for noget uden for inderste centrum...
  Hav en god dag

  SvarSlett
 4. hello- thankyou for your photos- singing and skipping love jo.

  SvarSlett
 5. 1.000 TACK FÖR ALLA CP-tips du delar med dig. Nu har jag en gedigen lista. Kafferiet har jag aldrig hört talas om och Basalt indretning ska bli spännande att besöka. Synd bara att svenska kronan förlorat så mycket i värde - får väl blunda när jag betalar...*fniss*. Lyckliga du som bor i Dronningens by. Jag skulle så gärna vilja ha en övernattningslägenhet där, men blev så ledsen när jag upptäckte att vi svenskar inte får köpa en lägenhet om man inte har inkomster i Danmark.
  Kram Randi

  SvarSlett