torsdag, januar 31, 2008

Fastelavn



I morgen er det feiring av fastelavnen i vuggestuen til prinsessa og jeg har laget en liten trolldrakt til henne... Enkelt og greit ble det og prinsessa virker fornøyd.. :-)

Its carneval in the childrengarden tomorrow and I have made a "Troll" costume to the little princess :-)

mandag, januar 28, 2008

Copenhagen by Katarina

I løpet av de 2 årene jeg har bodd her nede i København har jeg fått mange mailer og spørsmål om jeg ikke har noen steder å anbefale dere som skal på ferie her nede - endten vennindetur eller bare helt allminderlig weekendtur.. Å ja, gjett om jeg har. Burde vel bruke en del tid på dette innlegget, men bare nå i kveld fikk jeg 2 forspørsler, så dette blir litt sånn impulsivt skrevet. Jeg leser riktig mange magasiner også de norske. Å hver gang det er en reiseartikkel fra København blir jeg bare så skuffet. De journalistene som reiser og laver de her artikklene må jo være redd for å gå i en side gate eller å ta en liten busstur, vekk fra strøget..Nei, ikke vet jeg, men det eneste jeg håper på med dette innlegget er at noen av dere får noen gode tips. Kanskje har dere allerede vært der, men tipsene kommer fra mitt hjerte. Dessverre har jeg ikke mulighet til å nevne alle steder og ting som jeg gjerne vil anbefale,for det ville ha tatt flere bloggsider, men dere får her, noen gode tips fra meg:-)


Foto: Hotel Gudsmeden

Mitt favoritt hotell nr 1 er og blir Hotell Guldsmeden. Jeg vet at jeg har anbefalte før, men det er bare all pengene verdt. Den store deilige og økologiske morgenmad buffen , super hyggelig betjening, super herlig atmosfære og noen fantastiske rom. Hotell Guldsmeden har 3 hoteller her i København. Den nyeste og den største er er AXEL, men jeg personlig foretrekker Bertrams.

Skal jeg ha valgt noen andre hoteller, så må det bli Hotell Skt.Petri. Det er moderne, hipt og de fleste kjendiser ligger her. Dessuten har de laget egen cder med skjønn lounge musikk, som jeg selvfølgelig har anskaffet meg.




Foto: The Royal Cafe
The Royal Cafe (Royal Copenhagen )
Jeg trodde aldri noensinne at denne cafen skulle bli min favoritt,men det er den altså. For en stilig cafe & for en service. Bare det å sitter der inne å se på de alle flotte dekorasjonene og detaljene som er der er en opplevelse. Dessuten har de en utsøkt kaffe og spesielt er deres cafe latte med nydelig sjokolade på toppen fortreffelig..
Hvis man gjerne vil ta helt av, kan man bestille kaffe med ekte gullflaker og kake som blir servert på Flora Danica servise for 150 kr. Dette service er nok verdens dyreste servise, så det må absolutt være det ultimative luksus.
Jeg vil nok ikke anbefale denne cafen på sommeren da det vrimler av turister, men nå og en god stund framover er det enda "plass".

Interiør butikker (nevner ikke alle, da det er riktig mange :-) )
Notre Dame (ligger ved Vår Frues kirke)
Kirk (ligger i parallel gaten til strøget)
Atelier Septembre (Gothers gade)
Willsgaard Interiør..tror de heter det (Gothers gade)
To Interiør butikker med fransklandstil (store strandstræde v/nyhavn)
Restauranter/Cafeer:
Bøf & Ost (gråbrødretorv)
Peder Okse (gråbrødretorv)
Cafe Quote (Kongens Nytorv)
Andre gode plasser:
Østerbro - Bus 1A,15 fra kongens nytorv eller 14 fra nørreport til stoppestedet triangelen)

Peter Beier Sjokolade (nordre frihavnsgade)
Nydelig sjokolade og en liten cafekrok der man kan få sjokolade i alle varianter og smaker. Perfekt besøk med barn J Bare spør min lille prinsesse J

Pour Qui (nordre frihavnsgade)
Herlig tøjbutikk, med masse lekre prinsesse ting. Forholdsvis dyrt,men absolutt verdt et besøk

Emmelines & Moi (tror jeg den heter , ligger i nordre frihavnsgade, rett ovenfor Pour Qui)
Herlig liten butikk med mange nydelige tøjmerker. Anbefales absolutt.

Portobello (Nordre frihavnsgade)
Lekker interiør butikk,med svenske skap og masse fra Day og mange andre lekre merker. Blanding av billig og dyrt.


Ravnsborggade på Nørrebro er en gate for de som elsker antikviteter og gamle ting. Her ligger det også en butikk som spesialiserer seg på å ta inn ekte franske antikviteter, men den er også dessverre dyr.




Foto: Vite Ranunkler

Hellerup (ta buss nr 14 eller 1a mot charlottenlund eller mot hellerup station)
Hellerup utenfor København har flere flotte interiørbutikker blant annet Stol & Stage , og Sortsøe Interieur.Dette stedet er som en liten landsby. Der finner du alt, men der er det også litt dyrt, da det er ett "fint" strøk, men uansett så anbefaler jeg det stedet på det sterkeste, spesielt i turist sesongen, når strøget er overfylt. På Hellerup er det deilige cafeer,spennende klesbutikker og en flott stemning.
Foto: Vita Ranunkler

Velkommen til "mitt" København :-)
Som sagt kunne jeg ha anbefalt mange andre steder, men det ville tatt for lang tid. Er det noe spesifikt dere vil høre om eller noe dere lurer på er det bare å ta kontakt så hjelper jeg dere gjerne.

Gode internettadresser:
Krak.dk
Aok.dk

lørdag, januar 26, 2008

Sommerhusliv






Foto: Frederikke Rambusch

Når det er koldt og det blæser udenfor er det deilig å finne frem noen bilder fra sommeren. Sommerhusliv betyr noe veldig spesielt for meg og det er så typisk dansk som det går an. En stil som er hyllest til det lyse, enkle og at det er plass til små detaljer,men det viktigste av alt er at det er plass til hygge!
Vil du se mer av denne stilen ,vil jeg gjerme anbefale deg noen gode bøger med dansk stil:
Nordlys
Nordliv
Sommerhusliv hele året
av Dorrit Elmquist

onsdag, januar 23, 2008

Et lite tips..

Av og til kan man bare ikke få nok av Tilda. Panduro har nå kommet med et nytt Tilda inspirasjonshefte som du kan nedlaste her
New pieces from the Tilda collection by Panduro. You can download it here

onsdag, januar 16, 2008

Vakre ting..

Foto: Katarina Trzaska


Foto: Katarina Trzaska
Noe så nydelig har jeg ikke sett på lenge. I dag var jeg i min yndlingsbutikk KIRK (ligger parallellt med Strøget) Der fant jeg denne skjønne telyslykten :-) Kjøpte bare en fordi jeg skulle se hvordan den ble inne hos meg og den ble bare perfekt! Nå skal en til kjøpes for det ble så stusselig med bare en.
Foto: Ukjent

Foto: Katarina Trzaska

Kjøpte også dette fatet og disse stjernene. Stjernene er egentlig julepynt,men kan sagtens bruges hele året og er lavet av tre. Me Love ! :-)

onsdag, januar 09, 2008

Ørerringer med Ametyst

Her er et par ørerringer jeg lavet i julegave til en av mine venninner.
Alt er i sølv med Ametyst stener.
I made this earrings for my friend to christmas :-)
K.Trzaska. Get yours at bighugelabs.com