torsdag, august 13, 2009

En vakker historie..

Etter å ha vært i Tisvildeleje,ble ikke begeistringen mindre for sommerhus. Tisvildeleje er jo en badeby,med mange sommerhus og det var bare så skjønt å se alle menneskene som hygget sig i deres smukke eiendomme .
På min leterunde på nett,har jeg denne gangen funnet fram til ett hus som ligger på en av de beste steder i Tisvildeleje og koster 5,3 mill.dkk. Nå er det jo ikke ett vanlig hus det er snakk om heller,men ett hus med masse historie:

En lokal matador, som ejede hele området ved Helenekilde, udvalgte den bedste plet og byggede huset til sig selv og sin familie i 1916.
Bygherren var den kendte hr. Grüner, som oprindelig havde opført Helenekilde og foræret den store ejendom til sin kone i bryllupsgave. Hun fandt dog efter nogle år stedet for besværligt at holde hvorefter hendes mand byggede Store Grünerhus til hende istedet. Og dette hus kom hun til at elske for dets charme og vidunderlige atmosfære.
(Teksten er tatt fra salgsopstilllingen)

"Helenekilde" er jo det som nå er Badehotellet i Tisvildeleje.

Huset er full av sjarmerende kroker og dette er en liten krok i oppholdsrommet.

Sa noen ett glass med iskald,hjemmelavet saft?
Kjøkkenet.. Enkelt ,men utrolig lekkert å innbydende..

Her ser jeg for meg prinsessa springe..Glad og fornøyd,etter å ha plukket noen vakre blomster, som hun skal sette på værelse til sin mor... :-)

Alle bildene er lånt i fra Home.dk
Efter en tur på stranden er det bare å legge seg nedpå,lese en god bok eller kanskje ta en liten lur?
Det er utrolig hvor flotte noen bilder på salgsoppstillingen kan være. En nytelse for den som er innom.Jeg fikk i allefall sommerhusstemningen i meg..Fikk du?
Kl er 06.36 nå,så jeg må nok si - God Morgen, alle sammen:-) Ja,jeg har vært oppe i 1 1/2 time nå,for jeg kunne bare ikke sove mer,og ja - man skal jo heller ikke sove vekk sommernatten :-) Det er så deilig å sitte med verandadøren oppe.Høre at byen er ved å våkne ,med en stor kopp hjemmelavet Latte...Mmmm..deilig :-)
Ha en fin dag alle sammen :-)

10 kommentarer:

 1. God morgen Katarina,

  nydelige bilder og en vakker historie! så deilig å stå tidlig opp på morningen og nyte den sovende byen...hadde jeg også villet hadde jeg vært i København- lengter allerede tilbake! kjenner jeg fikk mye inspirasjon og påfyll av turen, slikt er viktig å prioritere!

  varme klemmer,
  vibeke

  SvarSlett
 2. Nydelig og humoristisk innlegg. Eg fryda meg :)

  SvarSlett
 3. Hvilket paradis, drømmen... Er selv i samme modus, ei hytte ved sjøen hadde vært noe du...! Ja den som lever får se!

  SvarSlett
 4. Jeg er næsten sikker på at det hus er med i bogen Sommerhusliv. Alkoven (eller hvad man kan kalde den krog i stuen - øverste billede) ligner i hvert fald helt noget fra den.

  Jette

  SvarSlett
 5. Hej Jette
  Jeg har bogen og måtte se i den. Du har helt rett!MEN der står det ikke noe om historien til huset og det synes jeg faktisk var litt synd.Jeg hadde fornæmmelsen for at jeg hadde sett det "miljøet" før, og du fant ut hvor:-)Fantastisk flott hus og en fantastisk fin historie :-) Klem fra Katarina :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har også kigget i bogen (jeg har lige fundet den frem, fordi jeg har ryddet op på mine reoler, jeg syntes det var så længe siden jeg har kigget i den) :-) Jeg er temmelig sikker på at huset også har været vist i Alt for damerne før bogen kom ud. Og ja, jeg synes også historien skulle have været med.

  SvarSlett
 7. et alldeles nydelig hus! og et nydelig innlegg!!

  SvarSlett
 8. Jag har ny blogg

  Välkommen titta in

  Kramar
  Katarina

  SvarSlett
 9. Hei! For et nydelig hjem!! Og for en fantastisk blogg du har!? Kjempe-inspirerende!! Jeg linker:)

  Ha en strålende dag!

  Klem Anette:)

  SvarSlett