fredag, august 07, 2009

Helenekilde Badehotel

Så er jeg tilbake igjen etter en lang og herlig ferie i Norge og de siste dagene her i Danmark. Tidligere i denne uka besøkte vi Helenekilde Badehotell.
Utsikten fra vår uteplass som hørte til værelse :-)

Helenekilde Badehotell ligger i en stille sidevej i Tisvildeleje i Nord-Sjælland og er ett historisk badehotell fra 1904. Det har i det seneste år blitt renovert og resultatet er super lekkert og totalt gjennomført.
Dette er noe av uteområdet til hotellet.Her kan man nyte sin frokost,middag eller bare en kopp kakao. Hotellet har også en stor hage med mange liggestoler og det er bare å legge seg å nyte utsikten. Her er du garanterer jeg at du finder roen....


Helenekilde Badehotell ligger i en lille badeby som heter for Tisvildeleje. Fra gammelt av var det ett fiskeleje,men ble allerede i sluttningen av 1800 tallet ,ett kjent badested.
Nå i badesesongen er det noen få butikker her,men mange gode spisesteder og det er lett å komme her opp. Først tar man toget fra København til Hillerød,så lokaltoget til Tisvildeleje. Det hele koster 130 kr t/r (hvis man kjøper 2 soners klippekort og klipper 5 ganger) og tar ca 1 1/2 time.

Tisvildeleje er også kjent for sine badehus.Disse har en flott historie,å den kan du lese om i boka "Ved Vandet - Sommerhuse ved sø og hav" av Gitte Stærbo

3 kommentarer:

 1. Heisann snuppa..
  Såg bildan på fb, men har enda ikkje rokke å kommentere dem.. Kjæmpefint der, sko ønske æ og kunne vært me :D
  Men det får vi ta en anna gang... kanskje min neste husmorferie??? hehehe
  Må jo avvenne lillegull i magen me pupp en gang han og ;)
  kos dæ snuppa, siste rest av ferien må nytes til det fulle, husk det !!
  Gi Ida en kos fra oss i Tromsø da

  SvarSlett
 2. Uhh, hvor ser det skønt ud. Der vil jeg køre forbi og kigge.
  Birgitte

  SvarSlett