lørdag, oktober 20, 2007

Leilas Mat

Sjekk TV4.se for Leila bakar & Leilas mad klipp og oppskrifter- Det anbefales virkelig.
She is LOVELY :-)
Nedenfor har jeg lånt to oppskrifer fra hennes program!

Muffins och cupcakes- grundrecept
8 store eller 12 små

Ingredienser
Grundrecept:
100 g smör
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk
3%skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa saltTillagningstid:Gör så här:Grundrecept:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll med valfri fyllning, se nedan. Leilas tips! Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!



Biscotti di PratoCirka
35 skorpor

Ingredienser:
100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösockerskal av 1 apelsin
1/2 vaniljstÂng
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ekologiska ägg


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Skålla och skala mandlarna. Rosta dem i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter. Hacka mandlarna och pinjenöttera mycket grovt. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bönkskiva. Forma en grop i mitten och häll i äggen. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade och tag ut längderna. Sänk ugnen till 150 grader och skiva rullarna lite p snedden, i 1 cm tjocka skivor. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra. Leilas tips! Dessa knapriga skorpor kan varieras hur mycket som helst. Det går bra att byta ut mandeln mot pistaschnötter, hasselnötter eller valnötter. Man kan även tillsätta olika kryddor som korianderfrö, kanel, mörk kvalitets choklad och kardemumma.

Oppskriften er lånt fra TV4.se/mat of derfor står de på svensk!

8 kommentarer:

  1. Ush, hvor du frister!! Jeg elsker at se mad programmer i tv OG koge- og bagebøger. Hvornår kan de smukke pige ses i sit køkken tv.....?!

    SvarSlett
  2. Hm...ja det var det..Du kan se klipp på TV4,men tror de går i reprise på TV4+..noe jeg selv ikke har da.. Men se på klippene..de gir absolutt mer smak :-)

    SvarSlett
  3. Hej Katarina¨!
    Jag har 2 kokböcker med Leila och de är jätte bra. Jag väntar med spänning på hennes bakbok. Jag kan skicka dig hennes bakböcker, jag tror de finns på rea just nu.,, vi kan ju byta i något :-)

    Säg bara till,

    Kramar
    katarina

    SvarSlett
  4. ..förlåt jag menar hennes kokböcker, bakboken har inte kommit än.


    Kram
    Katarina

    SvarSlett
  5. Jeg kan nok ikke hjelpe deg med kokebøkene, men ville bare si at veskene du syr er sinnsykt fine!!!! Spennende at du har funnet din helt egen design også, gøy med noe som skiller seg ut i mengden! Fortsett slik, klem :-)

    SvarSlett
  6. Hei Katarina!
    Om du ikke allerede har fått tak i Leilas Middagstips kan jeg ordne den til deg.

    SvarSlett
  7. Sukk, den som hadde hatt TV4 da.. men mulig det hadde lagt seg litt ekstra både her og der.. ser i alle fall ut for at det kan verte fare for det ut i frå dei oppskriftene du har lagt ut;-P

    SvarSlett
  8. Hoppas det löser sig med böckerna, bakboken har inte kommit ut ännu. Har läst att hon just nu bakar ute på landet inför boken. Men jag ser fram emot att se Leilas jul som börjar nu på tv i november.. kram!

    SvarSlett