søndag, mars 29, 2009

En verdifull skatt...

Det er sorg i huset...jeg har to skår i mitt elskede Royal Copenhagen service..Å dem vet jeg at jeg selv har lavet..Åh!Irriterende..altså!
Servicet brukes hver dag,så man kan kanskje ikke forvente noe annet og det er faktisk utrolig sterkt,men dessverre kan ikke det heller tåle alt.
Er ikke muggene på dette bildet utrolig flotte? Me like :-)

Jeg har lenge ønsket meg disse termokoppene.Mange av dem,stablet oppå hverandre...i grovflettet kurv....Åh,hvor der skulle hygges da:-)


Alle delene på Mussel Malet Mega er håndmalt og under hver del stå initialene på den som har malet det.Sjovt ,synes jeg og meget spesielt.Dette gjør at serviset blir til min verdifulle skatt,men selvfølgelig er det også fordi det er dansk. Ett herlig minne,hvis man en dag skulle flytte ett annet sted hen;-)
Alle bildene er lånt fra Royal Copenhagen


lørdag, mars 28, 2009

Ett designer hjem...

Louise Campbell er en av de hotteste danske designerne som finnes og hennes design slutter aldri å imponere. Selv synes jeg nok at det er litt for moderne,men syns det er sjovt og inspirerende kontrast til alt det andre som finnes på boligmarkedet.
Fant noen bilder av Louise's hjem da jeg søkte etter noen danske møbelklassikere. Dette er hennes sønns Gustavs værelse.

Her kan dere se Fatso ,som er en av lampene Louise har designet og som er satt i produksjon for Louis Paulsen.


Alle bildene er lånt fra her
Du kan også lese mer om Louise her

Så viser jeg nok en gang mine favoritt stoler..Hans J. Wegners klassiske Y-stoler. Jeg har vist dem før og de dukket nok en gang opp..i Louises hjem..Dette er noen stilige stoler som passer til ett hvert interiør og enhver bolig...Fikk introdusert de første gang jeg bodde her nede. Da hadde min husvært som da bodde på Østerbro,hele leiligheten fylt med dansk design..Jeg satte vel ikke pris på det da,men nå er jeg bare helt vill med dansk, klassisk design:-)

onsdag, mars 25, 2009

Wow!

Lenge mellom hvert innlegg nå,men grunnen er skole å atter skole :-) Men av og til blir det da litt tid å se på de lekre leilighetene som finnes her i byen. Denne er til leje for ca 14 000 kr og jeg syns den er simpelthen rålekker!
Jeg elsker bjelker og jeg elsker den rå murvegg..Wow!Må jeg si..Dette er ganske nært det jeg vil kalle for drømmeleiligheten.Kniis...;-)

Lekkert soverom som jeg garantert ville ha sovet godt i:-) Men jeg ville ha redd opp først da..kniiis:-)

Smakfult bad,uten for mye stæsj:-) Se de lekre flisene i dusjen da..I hele leiligheten går de samme farvene igjen..beige,natur og hvitt. Me like;-)
Ai,for en leilighet..Mega skjønn,altså:-)

onsdag, mars 18, 2009

Sommerhus i Tisvildeleje

Fant dette sommerhuset i dag.Det ligger i Tisvildeleje,er på 120 kvm og koster masse,masse penger. Syns det så lyst å lekkert ut,så jeg måtte bare dele bildene med dere.Fikk for en tid siden, en forespørsel om hvorfor jeg ikke viste norske hytter,men akk,jeg satt lenge på finn i går,men syns ikke det var noe som fristet,så beklager til den som spurte ;-)
Sommer huset er avlangt,mørkt utenpå,men alt inni er lavet i lyse farger,noe som jeg synes er topp.

Dette er ett av de 3 soverommene som er i huset.Det er en herlig stemning i dem alle....

Husets utseende er ikke så pent,men inni synes jeg det er super flott og det inneholder alt og i en sjarmernde stil :-)

Alle bildene er lånt i fra Danbolig

tirsdag, mars 17, 2009

Gratis Hekle & Strikke inspirasjon

Etter masse leting efter den "perfekte" kant som er nevnt i en annen post,fant jeg en flott side med mange gratis oppskrifter på hekle og strikke inspirasjon. Blomsten ovenfor er den jeg har prøvd å hekle der i fra til prinsessa's sjælevarmer.


Siden finner du her
Du finner også en ordliste som forteller hva de forskjellige tegnene på diagrammene betyr og ved hjelp av garnstudio's ordliste (eng-norsk/dansk) så kan man oversette.Jeg ga dessverre opp å oversette,men du har kanskje bedre tålmodighet enn meg..kniiis...
Lykke til med prosjektet da og hygg deg.-)

fredag, mars 13, 2009

Sødt & Blødt...

" Sødt & Blødt" av Lene Holme Samsøe har vært min favoritt strikkebok siden jeg fikk den. Med skjønne farger og lekkert strikk,er det vanskelig å ikke få lyst til å strikke noe. Denne gang var det prinsessa som så igjennom boka og "bestilte" denne søde sjælevarmeren. Den skulle være i nøyaktig samme farge,men med en stor blomst..Siden oppskriftene går bare opp til 3 år,så økte jeg maske antallet,noe som ble dessverre litt stort,men hun har den allefall i lang tid da :-)
Heklekantene har jeg funnet på selv, da jeg ikke fikk til oppskriftens kant (jeg er jo nybegynner i hekling) ,og rosen er jeg bare så utrolig stolt for at jeg fikk den til. Den fant jeg på en engelsk side og skjønte ikke noe av diagrammet (heter det det?),men fikk den til likevel på min nybegynner "feeling"..kniis..

Ha en riktig deilig weekend alle sammen og tusen,millioner takk for kommentarer og ros på mail! Utrolig koselig altså :-)

onsdag, mars 11, 2009

Patchwork i barnehøyde..


For ett år tilbake begynte jeg å male bordet til prinsessa. Ett helt vanlig barnebord i tre fra Ikea. Det skulle være hvitt og romantisk...Men så ble jeg bare lei av å male (dere ser at jeg ikke kom så langt på bilde nr 2) og bordet ble stående i lang tid. Så plutselig en dag fikk jeg en ide....

Fra boka "Rum der Rykker"
Siden jeg elsker å se patchwork i interiørbladet og synes bare det er så flott, så ble dette resultatet av mitt lille prosjekt:
FØR:

EFTER:

Patchwork er en smuk kunst og det ble da altså min inspirasjon. Bordet er da lavet med litt juks. Dere kjenner sikkert igjen papiret fra House Doctor og dette brukte jeg på bordets flate,med hjelp av decoupageteknikk og derefter lakerte jeg den 3 ganger. Rundt hele bordet er det brukt forskjellige farger og jeg har bare brukt allmiderlig hobbylakk fra Panduro. Det holdt i masse vis:-) Stolene har jeg enda ikke gjort noe med,men det kommer vel..en dag.


Gjorde forresten ett kupp idag på selveste FØTEX (dansk supermarked) . Der hadde de utsalg på bøker og jeg kjøpte boka "Rum der rykker" for 10 kr som vanligvis koster 228 dkk !! Herligt og ufattelig billig!

søndag, mars 08, 2009

På leting efter den perfekte..

Alle bildene er i fra http://www.saucylouise.com/
I kveld har jeg vært på leting etter den perfekte heklekant til mitt prosjekt no.2,men før jeg i det hele tatt har funnet noe,så fant jeg disse nydelige kunstverkene.Se på dette da,er det bare ikke fantastisk flott? Det er derfor jeg elsker hekling,for det er en utrolig kunst og jeg må bare lære meg det...
Økologiske ting er bare så IN fortiden,men det er da å jammen meg flott og på tide at det bliver mer fokus på det. Ang teppet så skulle jeg gjerne ha haft dette teppet i min yndlingstol..


Denne synes jeg var bare så søt..Litt for meget,men likevel nydelig lavet..

Herlig fantasi skjerf - ME LIKE! Rett å slett,stilig!

Så enda en kjole..Dere merker vel begeistringen min i disse tingene. Syns bare det hele er så flott. Tenk at man kan lave noe av dette da?! Men akk..jeg er stadigvekk på leting efter den perfekte,litt rå kant til mitt prosjekt no.2..sukk..;-)


Forresten denne står i min cdspiller fortiden ,så til dere som liker mine Loungemusikk tips, så anbefaler jeg denne gang :
Stephane Pompougnac - HELLO Mademoiselle som du kan høre litt av her (Trykk da på tracking list)

fredag, mars 06, 2009

Prosjekt : Børnerom

I går koste jeg meg med å lave disse bildene til prinsessas rom. Tror jammen det blir en salig blanding der inne, alt fra nuttet til retro...Er spent på å sette alle tingene sammen,for å se om det passer nogenlunde..
Alt papiret er noen gammelt jeg hadde,tror jammen det er tilda, så det er kun sommerfuglene som er nyinnkjøpte til formålet:-) Sommerfuglene har puter på slik at de blir litt mer "levende".

Jeg gikk tom for putene til å ha bakpå,men syns likevel ikke det gjorde noe på dette bildet..
Sommerlig og søtt:-)
Ha en fantastisk fin weekend alle sammen. Her skal det vaskes nå..puha..kjedelig...:-)

Some new pictures made by me.

søndag, mars 01, 2009

Bambi og vennene..

Her ser dere hva jeg har holdt på med i kveld. Ny pute er laget og kreativiteten blomstrer:-) Bambi bildet fant jeg på nett, da jeg lette efter dyr og syns det var så utrolig søtt.Finner ikke tilbake til hvor jeg har funnet det,men tror jeg søkte på "Vintage Walt Disney".. Sorry,for dårlig bilder,men lys forholdene er jo ikke de beste,nå på denne tiden av døgnet:-)

Masse nydelige stoffer..Ai,hvor man blir glad av dem. Jeg blir nesten hekta,men også mettet etter en kveld..kniis:-)
Tenk nå er det blitt Mars og foråret er her..eh..kanskje ikke helt,men det kommer vel snart:-)I dag satt vi ute på lekeplassen lenge,noe vi ikke har kunnet tidligere,så det må jo være ett lite tegn.
Ønsker dere alle en fin uke :-)
I have made this pillow for my princess tonight;-)